Anderhalf jaar puur geluk


Hiepederpiep! Een ieniemienie klein feestje vandaag. Onze stoere, lieve muppet is anderhalf jaar oud. Nogal een dingetje voor mijn gevoel, ik leefde er naar toe maar ook weer niet. Ze is al op de helft van haar tweede levensjaar, nog even en ze wordt alweer twee. Het deed me deze week ook denken aan hoe ik ben veranderd als persoon. 

Dus daarom een meer-minder blog. Een beetje als de Wilders uitspraak, maar dan positief. Komt ‘ie:

Koffie: meer. Waar ik voorheen zo af een toe een goede bak cappuccino dronk (het moest echt goede cappuccino zijn anders hoefde ik het niet), drink ik nu minstens één bak in de ochtend om wakker te worden. 

Slaap: minder. Dat zouden alle ouders antwoorden. Zo’n 6 uur is gemiddeld. Er zijn nachten dat we zeker wel 9 uur slapen, maar ook nachten van 5 uur slaap komt wel eens voor. Daar staat wel tegenover dat ik naar mijn idee ook minder slaap nodig heb. Of dat komt door de koffie. Daar ben ik nog niet uit. 

Drank: meer. Ik was vroeger niet zo’n grote fan van drank. Tuurlijk heb ik ook wel een ‘zuip-periode’ gehad vroegah vroegah, maar de laatste 8 jaar vond ik het niet erg om de BOB te zijn en dronk dan ook liever een sinasje dan een glas wijn. Tegenwoordig vind ik het heerlijk een beetje te ontspannen met een likeurtje, een Applecider, Jilzz, cocktail of fruibiertje. 

Tijd voor jezelf: minder. Ook dat is geen verrassing, mijn nagels, wenkbrauwen, haren en huid zien er de meeste van de tijd niet uit, maar áls je dan tijd voor jezelf hebt, geniet je daar ook extra van. Ik merk dat ik op dat soort momenten juist helemaal niks doe. Lekker op de bank hangen en een serie of film kijken. Of ik plan bewust een avondje met een vriendin. 

Geluk: meer. Het is uitzonderlijk wat je voelt op het moment dat die kleine handjes zich om je nek klemmen en je een heerlijke natte kus op je mond krijgt. Liefde! Maar ook de momentjes met z’n drieën is puur geluk, mijn hart stroomt dan over. 

Qualitytime met Roy: minder. We zijn niet de types die per se één keer per maand op date-night moeten (ik vind het trouwens ook een stom woord, maar dat terzijde), maar genieten daar natuurlijk wel van. We proberen dan juist te zoeken naar quality-time met Lore er bij, bijvoorbeeld door te gaan zwemmen of een Disney tekenfilm te kijken. Quality-time met ons gezin met Kerst (obviously)

Control freak: meer. Hier schreef ik al eerder een blog over (lees!) maar ik werk eraan… ?

Voor mezelf gekocht: minder. Vlak voor kerst keek ik in mijn kast en kwam tot de ontdekking dat ik altijd dezelfde kleren aantrok en weinig voor mezelf had gekocht afgelopen jaar. Ik ben toen snel alleen de stad in gegaan en heb wat jurkjes gekocht. Ik kan ook niet altijd wat voor mezelf kopen, omdat het meest wordt gekocht voor het kleinste lid in ons gezin. Zo kocht ik vorige week nog een trui, sweat pans en twee paar skinny jeans bij Lot & Stef én twee rompers en een nieuwe jas voor volgend jaar bij HEMA. Oké, alles met dikke korting, maar toch!

Gewicht: meer. Niemand praat daar graag over denk ik, maar het is ook niet zo dat ik dat kan verbergen… Vlak na de bevalling vond ik mijn buik ineens erg plat, nog platter dan voordat ik zwanger raakte. Komt waarschijnlijk doordat al die organen nog niet echt op hun plek zaten. En toen ik borstvoeding gaf, heb je veel honger, ook meer trek in minder gezond eten. De borstvoeding stopte, organen zaten weer op hun plek, maar die trek bleef… 

Tijd om te solliciteren: minder. Toen ik zo’n 30 weken zwanger was, werd mijn contract niet verlengd bij het reclamebureau waar ik werkte, ik moest dus op zoek naar een nieuwe baan. Gelukkig was het bij het eerste gesprek dat ik had direct raak en kon ik direct na mijn verlof aan de slag. Maar helaas werd ook afgelopen maand mijn contract niet verlengd, waardoor ik nu weer op zoek ben. Maar die tijd om te solliciteren? Poeh, dat is best lastig. Gelukkig heeft Lore een hele lieve oma die graag op haar past ? (Dus als iemand nog wat weet?)

Dat was het voor nu. Als iemand nog een meer-minder vraag heeft, stel ‘m op mijn Facebook of op Instagram, ben benieuwd!