Gezocht: een nieuw huisje voor onze katten


Nu ik dit blog ga schrijven, word ik een beetje verdrietig. Terwijl ik heerlijk op de bank in de zon zit en Rachel aan mijn voeten ligt. We hebben een moeilijke keus gemaakt, maar het was er een die we wel moesten maken. Lore is namelijk allergisch voor onze twee katten, die we al jaaaren hebben. We gaan daarom op zoek naar een nieuw huis voor Rachel en Elvis.

Vandaag mijn blog! Ik ben er geen fan van om ze op marktplaats te zetten. Voelt voor mij alsof je ze achterlaat in het bos. Ik wil graag een goed en liefdevol huis voor ze vinden, waar ze hun laatste jaren kunnen slijten. Dus waar kan ik dan beter terecht dan bij m’n mom collega’s op Mamazijn? 

Een paar maand geleden kreeg Lore super droge handjes. Niet erg bijzonder, vorig jaar in de wintertijd moest ik vooral haar wangen flink insmeren met vettige crème. En ze is eigenlijk constant verkouden. Maar ja, kinderen zijn hun eerste paar levensjaren nou eenmaal veel ziek en snotterig. Dus dat neem je voor lief. Ook heeft ze al vaak een oogontsteking gehad en geregeld een traanoog. Een paar weken geleden bleef het niet bij droge handjes, het werd vuurrood, ze kreeg er bultjes op en ze zat er flink aan te krabben. Tijd voor een bezoekje aan de huisarts. We kregen een hormoonzalf mee, toen mijn vriendin me erop wees dat Lore wel eens allergisch zou kunnen zijn voor onze katten. Zij had vroeger hetzelfde gehad. Daar had ik nou echt nooit aan gedacht! 

Op onze vakantie naar het zonnige LA zouden we er achter kunnen komen. Ging het eczeem weg, dan wist ik dat ze allergisch was. En inderdaad, haar handjes en wangetjes hebben nog nooit zo zacht gevoeld als in de afgelopen twee weken. Maar toch dacht ik, ‘misschien ligt het niet aan de katten maar aan het heerlijke weer’. Eenmaal thuis kreeg Lore binnen 24 uur weer allemaal bultjes op haar handjes, vuurrode bultjes. We zijn nu 5 dagen thuis en het eczeem is helemaal terug. Dat kan niet anders dan dat ze allergisch is. Ik belde de huisarts om een allergietest te laten doen, maar blijkbaar is zo’n allergietest nogal heftig en niet betrouwbaar onder de 4 jaar. We zijn niet van plan om Lore nog 2,5 jaar rond te laten lopen met klachten, dus besloten we met pijn in ons hart onze katten ergens anders onder te brengen. Ook voor Lore zal dat even wennen zijn, ze is zooo dol op die “oesjs”. 

People that hate cats, will come back as a mice in their next life…Over Rachel
Rachel is een prachtige, lieve, zwarte kat. Ze is al meer dan 13 jaar bij ons (nou ja, bij Roy dan, want Roy had haar eerder dan hij mij ‘had’) en haar leeftijd wordt geschat op 15 jaar. Ze komt uit het asiel en is toen ze een kitten was hoogstwaarschijnlijk mishandeld. Het duurde even voordat ze wende aan het huis, Roy en later aan mij. En alhoewel ze erg geniet van de rust en zich verstopt als de voordeurbel gaat, is ze soms een nieuwsgierig katje dat graag aandacht krijgt. Hier blijft ze dan ook om vragen totdat ze het krijgt ? Oh, en Roy heeft haar vernoemd naar Rachel Green uit Friends (ja, Jennifer Aniston. Omdat ze zo hot is…)

Over Elvis
Elvis hebben we als kitten gekregen toen Rachel ongeveer 3 jaar oud was. We dachten dat ze wat meer uit haar schulp zou kruipen als ze een maatje zou hebben. En dat klopte! Want toen was ze groter dan Elvis en kon ze hem gemakkelijk pesten. Nu is dat andersom. Elvis is een stuk groter en is de baas. Zijn favoriete bezigheid is slapen. Serieus. Ik zie hem nooit wat anders doen. Oh ja, eten. En eten afpakken van Rachel. Overdag ligt hij te slapen op zolder op een oude krabpaal. ’s Avonds ligt hij naast of op ons op de bank. De enige momenten dat hij actief is, is vlak voor etenstijd. ? Elvis heeft in het verleden last gehad van blaas- en nierontstekingen (ik zal eerlijk zijn), maar zo lang hij natvoer te eten krijgt (zakjes brokjes in saus), is alles goed. Op die manier krijgt hij genoeg vocht binnen en dus ook geen blaasontstekingen. 

Uiteraard willen we, voordat ze echt zouden verhuizen, zeker weten dat ze goed terecht komen. We zullen ze dan ook niet zomaar mee geven en eerst goed kennis maken met je. Heb jij een goed en liefdevol huis voor ze? Stuur mij dan een berichtje op Instagram, Facebook of op de mail (karenkrukkert@outlook.com). Uiteraard zijn alle kattenbenodigdheden inclusief (zo uit mijn hoofd: de twee krabpalen, waarvan één design, twee kattenbakken, het voer, de kattengrind, voerbakjes, een snackspeeltje).