Recept paella voor kids


Lore is niet altijd een makkelijke eter geweest, tot aan haar eerste jaar waren we echt op zoek naar wat ze wel lustte en kon eten (naast fruit, want dat ging er altijd in).

Na haar eerste verjaardag mocht ze met de pot mee-eten. Eindelijk lukte het ons haar normaal te laten eten, ze vond het leuk te eten wat wij ook aten. We lieten haar ontdekken (deden we altijd al natuurlijk) en smeren! Maar toch zijn er soms nog dingen die ze niet lust, denk aan scherpe curry’s en sterkere groenten als witlof. Ik heb een tijd geleden daarom een grote pan kinder-paella gemaakt die ik in kleine porties heb ingevroren. Ideaal en lekker! En ik deel graag het recept met jullie: 

Paella voor kids



Ingrediënten voor ongeveer 4 porties: 
– 150 gram kipdijfilet 
– 3 bosuitjes
 – 3 tomaten
 – 3 el olijfolie
 – 225 gram risottorijst
– Een paar draadjes saffraan
– 200 ml kippenbouillon, het liefst zonder teveel zout
– 50 gram tuinerwten uit de diepvries

Bereiding: 
1. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en de tomaten in kleine blokjes. Snijd de kipfilet in stukjes.
2. Verhit de olie en bak de kip twee minuten. Voeg de bosuitjes, de tomaten, de rijst en het saffraan toe en bak met elkaar nog een minuut. Schenk dan de bouillon erbij en breng roerend aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat met deksel op de pan in 20 min. gaar worden. Voeg na 10 minuten de erwten toe.
 3. Draai het vuur uit, roer nog even door en laat de paella 10 minuten met deksel op de pan rusten. 

 Als je kind het lust, kan je tegelijk met de erwten ook wat garnaaltjes toevoegen. Eet smakelijk!